L’11é Concurs gastronòmic de Bocairent corona a La seu de Dénia i a Casa Granero de Serra
Miguel y Juani de l’Alcúdia i Juan XXIII de Benifaió completen el pòdium en la modalitat de carn de caça i de bolets mentre que La mar salà de València i La visteta de Barx obtenen el segon i el tercer guardó en borreta de Mariola
28/11/2018

L’11é Concurs gastronòmic de carn de caça i de bolets Vila de Bocairent, convocat pel consistori de la Vall d’Albaida, compta amb La seu de Dénia, en la modalitat lliure, i amb Casa Granero de Serra, en la de borreta de Mariola, com a màxims guanyadors després de la celebració del certamen aquest dilluns, 26 de novembre, a l’hotel Ferrero. En total, setze restaurants van participar en la cita patrocinada pels patronats turístics de la Diputació de València i de la Generalitat Valenciana que va tornar a congregar més de 220 persones representatives del teixit econòmic, polític i social de les Comarques centrals valencianes encapçalades pel sotsdelegat del Govern a València, José Roberto González; el director general d’Administració local de la Generalitat, Antoni Such, i la diputada de Turisme, Pilar Moncho.

El jurat presidit per Ana Francés i integrat per cinc cuineres del moviment #mujeresengastronomia i tres cuiners entre els quals es trobava el recentment renovat estrella Michelín, Santi Prieto, de Sents (Ontinyent) va considerar la borreta de Casa Granero com la més reeixida de forma que el restaurant de Serra confirmava la seua condició de màxim guardonat en el concurs gastronòmic de Bocairent. En segona i en tercera posició quedaven La mar salà de València i La visteta de Barx que estrenaven així el seu palmarés.

La guatlla glacejada sobre setes de temporada, xufes de foie trufades i paper de cacau de La seu de Dénia va rebre la distinció com a millor plat de carn de caça i de bolets després d’haver-hi obtingut el segon guardó en l’edició del 2016. A continuació, un dels participants habituals com és Miguel y Juani de l’Alcúdia aconseguia el seu primer reconeixement amb la segona posició gràcies a un filet de cérvol amb puré trufat d’herbes. Al seu torn, des de Benifaió l’establiment Juan XXIII augmentava el seu palmarès en el certamen al completar el pòdium amb un guisat de setes amb manetes de porc, farcides de coll verd i tirabecs en tempura.

La minuta preparada per l’Associació d’hostaleria i de turisme de Bocairent que va completar la jornada va estar composada per quatre entrants (encisam de bolets escabetxats, caqui i pernil torrat del restaurant La parada de l’hotel l’Estació, saltat de bolets amb llonganissa i crema de carabassa del bar Sifó, caneló de secret ibèric amb emulsió de bolets del saló de banquets La serratella i crep farcit de cérvol i pebres del restaurant el Cancell). A més, Nazaret (de la platja de Puçol i tercer premi en el 2017) va elaborar la borreta de Mariola com a plat principal mentre que Casa Rosa va oferir una sopa de cítrics amb gelat de carabassa i bolets com a les postres. Paral·lelament, el pa procedia del forn de Francisco Colomer, el vi del celler de Daniel Belda i l’herbero del bar Solbes.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31