Proposta de resolució de l'Alcaldia davant el trasllat de la Guàrdia Civil
3/04/2018

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ DE L’ALCALDIA APROVADA PER UNANIMITAT AL PLENARI DE L’AJUNTAMENT DE BOCAIRENT EN SESSIÓ CELEBRADA EL 28 DE MARÇ DE 2018

Davant de la comunicació verbal rebuda el dia 26 de març de 2018 sobre el tancament temporal de l’atenció pública de la Guàrdia a Civil de Bocairent, volem manifestar:

1. La disconformitat absoluta amb la mesura presa, ja que perjudica el veïnat de Bocairent que per a realitzar tràmits ordinaris com denúncies, queixes, informes, permisos, etc. hauran de desplaçar-se a la caserna de la Guàrdia Civil d'Ontinyent. Una mesura com l'anterior és una mostra més del menyspreu de determinades administracions públiques pels pobles menuts i de la mancança de polítiques de regeneració de l'àmbit rural.

2. La disconformitat, també, tant amb la celeritat amb què s’ha pres i comunicat la mesura a l’Ajuntament, com amb la forma, ja que no s’ha rebut cap escrit oficial sobre el tema.

3. Una queixa per la falta de previsió dels responsables de la Guàrdia Civil i del Govern d'Espanya que ha causat que en l’actualitat la unitat de la Guàrdia Civil de Bocairent sols compte amb dos components, fet que ha determinat el tancament de l'oficina d'atenció al públic.

4. La disconformitat, també, amb el tancament, ja que –encara que els comandaments de la Guàrdia Civil ens han comunicat que es mantindrà i, fins i tot, es podran incrementar la vigilància i les actuacions del cos en la nostra localitat– el tancament genera una situació d'inseguretat en el municipi i en els seus habitants. Bocairent té un ampli terme municipal (98 km²) i és el municipi que limita la província de València amb la d'Alacant, situació excepcional que exigeix la presència constant i activa de la Guàrdia Civil en la localitat.

5. El fet que l'Ajuntament, conscient de la importància d'eixa presència i d'acord amb els caps de la Guàrdia Civil de la zona, ha invertit en la present legislatura municipal més de 13.000 euros en el manteniment i l’adequació de les instal·lacions municipals que la Guàrdia Civil té a Bocairent, per mantenir-les en bon estat.

6. Així mateix, el 20 de maig de 2009 la Gerència d’Infraestructures i d’Equipament de la Seguretat de l’Etat, del Ministeri de l’Interior, va acceptar la cessió gratuïta d'un terreny municipal, valorat en 341.880 euros, que havia sol·licitat prèviament, per a la construcció d'una nova caserna de la Guàrdia Civil a Bocairent, la construcció de la qual es va ajornar.

Per això, exigim també que l'obra s'inicie en breu, convençuts de la necessitat de la caserna en la nostra localitat i de què amb ella es donarà un servici adequat al nostre municipi i a tota la població.

7. Mentrestant, sol·licitem la reapertura immediata de l'oficina d'atenció al públic i la garantia que Bocairent seguirà comptant amb una presència continuada de la Guàrdia Civil.

De la present resolució s’enviarà còpia al Ministeri de l’Interior, a la Direcció general de la Guàrdia civil, a la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana i a la Subdelegació del Govern a València, així com, per al seu coneixement, a la Presidència de la Generalitat Valenciana.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31